top of page

*MASSAGES EN BEHANDELINGEN

  • Relaxatiemassage / Zweedse massage

 

Zoals de naam het zelf zegt, dient deze massage om uw geest te verlichten en even alle zorgen te vergeten. Afhankelijk van welke (deel)massage u kiest wordt uw lichaam (rug, benen, voeten, (buik), borstbeen, schouders, gezicht, handen) ingeoliëd en met verschillende grepen vakkundig gemasseerd. Zelf geeft u aan hoe zwaar u de druk wenst en of u ergens gevoelig bent (bv. aan de voeten). Uw lichaam blijft gans de massage met handdoeken bedekt. Over kleding kunt u puntje 2 'Belangrijke informatie - kleding' lezen bij de rubriek 'Missie en aanbod'.

  • De Indische Massage

 

Deze meer dan 5000 jaar oude massage maakt deel uit van de Ayurveda (= kennis van het leven) en kan als dagelijkse lichaamsverzorging gezien worden. De massage zou een verjongende en genezende kracht bezitten, omdat de therapeut probeert om alle schadelijke stoffen via uw lymfe-systeem naar buiten te drijven m.a.w. weg van het hart of de buik. De olie is een speciale samenstelling van sesam, amandel en olijf. Het ganse lichaam wordt gedurende de ganse massage met een sari of badlaken bedekt.

 

  • Vlindermassage

 

Deze massage is een herhalingsmassage d.w.z. dat met een vijftal grepen uw lichaam (buik, armen, benen, voeten, rug, gezicht) wordt behandeld. Typisch is de lemniscaat-beweging (liggende acht) die op het centrale zenuwstelsel inwerkt. Het speciale zit in het afbouwen van de druk. Uw spieren worden van heel zwaar naar heel zacht gemasseerd met lange effleurages of strijkbewegingen. De niet-behandelde lichaamsdelen worden zorgvuldig met handdoeken bedekt.

 

  • Sattvische oliemassage

 

Deze massage maakt onderdeel uit van verschillende Ayurvedische Massages. Meestal past men de Rajasieke Ayurvedische Massage toe, wat een erg belastende en lichamelijk zware massage is. De Sattvische Ayurvedische Massage is net het tegengestelde van alle gekende massages. Dit vraagt wellicht om wat uitleg. Bij andere massages gebruikt de therapeut aangeleerde grepen om u een ontspannende tijd aan te bieden. De Sattvische Massage doet een beroep op de mentale kracht van de therapeut, die zich probeert in te leven in het gevoel van de klant en door niet-aangeleerde handelingen intuïtief aanvoelt waar de barrières en energieblokkades zijn die uw geest en lichaam zo belasten. Bij deze massage wordt er met heel veel verwarmde olie gewerkt. De klant ligt naakt op de tafel en wordt met een handdoek ter hoogte van de schaamstreek bedekt. Het is belangrijk dat u weet dat dit niets met erotiek te maken heeft. Dit is voor de therapeut een zwaar belastende psychische handeling, die hij voor zijn eigen welzijn slechts twee keer per week mag uitvoeren. 

  • Reiki

Reiki is een Japans begrip voor universele (Rei) levensenergie (Ki). Tijdens een energierijke behandeling - volgens de originele principes van dokter Ushiu - probeert men blokkades op te ruimen. Hierdoor stelt het lichaam zich open voor herstel en ontspanning. Lichaam en geest komen in balans en bieden zo een verbeterde weerstand. Een combinatie met een relaxerende oliemassage is ook mogelijk (energetische massage).

 

  • Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie is een zeer oude, natuurlijke en pijnloze behandeling waarbij speciaal vervaardigde Hopi-oorkaarsen in beide oren worden opgebrand.

De kaarsen bevatten tal van geneeskrachtige kruiden. Deze hebben een ontspannende werking op neus, keel en oren. De brandende kaars zorgt voor een schoorsteeneffect waardoor het trommelvlies zachtjes gemasseerd wordt.  

bottom of page